Transportstyrelsens fakturahaveri

Wednesday 13 October, 2021

Bild: 2017-09/dsc01062.jpg

Har som ni alla vet en husbil. Nu ska jag berätta hur Transportstyrelsens system för inbetalning av fordonsskatt fungerar. Eller inte fungerar, rättare sagt.

Den ordinarie betalningen av fordonsskatten fungerar enligt gängse rutiner. Man betalar sina 7500 kronor per kvartal (jo, så hög är malussskatten för en husbil). Det går också att använda E-faktura med autobetalning eller autogiro.

Det är i nästa steg som problemen uppstår. För att mildra effekten av malussystemet på husbilister valde regeringen att förkorta den möjliga avställningstiden till fyra dagar. Om bilen är outnyttjad fyra dagar eller mer kan man ställa av den och man får då tillbaka fordonsskatten för den perioden.

När man ställer av bilen får man automatiskt tillbaka de pengar som man betalat in, alltså som om bilen skulle fortsätta att vara avställd även resten av tremånadersperioden. Transportstyrelsen ska sedan skicka ut en ny faktura när man ställer på bilen igen - efter kanske fyra dagar. Jag skriver att "... dom ska skicka ut". I mitt fall har dom misslyckats med detta två gånger redan.

Nu tror ni säkert att det går att lösa detta med autogiro eller med E-faktura. Men si - det går inte. Av något skäl *måste* dessa kompletterande fakturor alltså skickas ut via fysiska brev. Man klarar tydligen inte ens att skicka ut fakturorna till de E-brevlådor som många har. Inte för att det skulle göra saken bättre, men fakturorna skulle kanske i alla fall gå iväg.

För att hantera regeringens bonus-malussystem måste en husbilsägare alltså veckovis logga in på Transportstyrelsens e-tjänster för att se om det eventuellt finns någon räkning som myndigheten glömt skicka ut. Finns det någon sådan där får man registrera hur hög summan är och betala in denna.

Många ställer av sina fordon fyra gånger per månad, det blir mycket onödigt arbete för husbilsägarna. Men kostnaden för Transportstyrelsen att skicka ut och administrera räkningarna lär heller inte vara låg.

Jag frågar mig hur det kan fungera på det här sättet i Sverige år 2021. Hade det varit Italien eller Grekland så okej, då är det förväntat. Men det här är ett haveri som ytterst måste läggas regeringen till last. Visst, det kan ju vara så att myndigheten Transportstyrelsen försöker djävlas med regeringen genom att obstruera. Men det är ändå regeringens ansvar att det fungerar. Det är deras bonus-malus-system och det är deras beslut att mildra effekterna genom att korta avställningsperioden till fyra dagar.

Känner att det börjar bli mycket nu - och det mesta av problemen beror på att S-regeringen samarbetar med Miljöpartiet. Förutom mina små problem kvaddar regeringen energisystemet och misslyckas hantera gängkriminaliteten. Också detta till stor del ett resultat av S-MP-axeln. Känner att jag kan acceptera nästan vilken regering som helst, utom en där Miljöpartiet ingår. Jag har fått nog.